Over mij

Ik ben Cees Griffioen (1968). Getrouwd met mijn geliefde Nancy en trotse vader van drie volwassen kinderen. Ik heb ontwikkelingseconomie gestudeerd aan de Landbouw Universiteit Wageningen, theologie aan de Christelijke Hogeschool Ede en Motiverende Gespreksvoering bij Ekklesia Advies in Houten.

Ik werk al meer dan 25 jaar bij de christelijke studentenorganisatie IFES-Nederland. Daar begeleid ik studenten en collega’s door coaching, training en geestelijke begeleiding.

Het volgen van een leergroep ‘Lichaam en Energie’ bij het Spectrum in Hattem hielp mij om makkelijker uit mijn hoofd te komen en ook aandacht te geven aan wat mijn lichaam kan vertellen. Om meer met mijn handen te werken ben ik een wellness massage opleiding gaan volgen bij MOOD in Amersfoort en die met een diploma afgerond. In 2020 ben ik gestart met mijn eigen massagepraktijk ‘Ontspant’.

Naast mijn eigen praktijk ben ik masseur bij Gist, ruimte voor christelijke spiritualiteit, in Amsterdam.

Mijn passie

Vanuit mijn werk bij IFES als coach en begeleider weet ik dat een goed gesprek mensen vaak verder helpt. Je lijf leren voelen en ontdekken wat die je kan vertellen kan net zo helpend zijn. Ik ben graag een samenwerkende gids van mensen. Mijn verlangen is de ander te begeleiden om hun verhaal te verbinden met het grotere verhaal van God. Mijn begeleiding sessies zijn soms een combinatie van gesprek, stilte in de huiskapel en een massage. Het is bijzonder om dan een mens te zien die met meer rust en vreugde zijn weg vervolgd.